Pålsboda 2021

18 september var det dags för Pålsboda MFK att stå som värd för den sista tävlingen för året.

Under lördagen så skulle 6 st omgångar Q500 och F3D köras. Väderprognosen innan berättade att det skulle bli skapligt väder med moln och måttlig vind. På morgonen när alla sprang runt som yra höns för att packa ur sin utrustning från bilarna och ihopsättningen av modeller och tält startade tittade även solen fram. Det blev en strålande pylondag, där vi ej fick kisa mot solen, och ingen problem med vind.

11st piloter i vardera klass skulle tävla.

Tävlingen flöt på i ett behagligt tempo, men där ingen tid spilldes mellan heaten. God vila mellan varje omgång infann sig hos deltagarna och även F3D åkarna hann skruva med modellerna inför varje heat. Skönt med en tävling där vi har många piloter på plats! Domaren Markus Kindberg gjorde det så proffsigt ute på linjen och var nog den personen som bidrog till det höga tempot. Kul att se dig igen, hoppas du blir med och kör framöver!

Uppsluppet i depån

I Q500 så var det mindre krascher denna gången än helgen innan i Söderköping. Butchern (Kenneth Johansson) blev dock lite hungrig på Jonas Fogelins kärra under ett heat och mumsade lekande lätt i sig stabben. I nästa heat så flög Jonas med en av Kenneths modeller. Där har vi sportsmanship på hög nivå!

Nykomlingen Andreas Wadell flög pylonbanan som han aldrig gjort annat. Skillnaden från sin första tävling i Säter några månader innan var enorm. Andreas flög respektlöst runt pinnarna och tog hem en heatseger i ett rafflande heat där alla tre låg tätt i nästan 10 varv. Där har vi en kille vi får se upp med i framtiden!

Andreas Wadell i en tuff pose efter avslutat heat

I Q500 så presterade Andreas Proos och Anders Lindström bäst i grundomgången och gick direkt till A-final. Tommy Henriksson gjorde nästan en Garnefältare då han tog sig till C-final och vann både den och B-finalen.

Under A-finalen så var det tight. 3st modeller låg tätt, tätt 4st varv innan både Tommy och Anders råkade vara för ivriga och drog på sig en varsin cut nästan samtidigt. Vinnare blev Andreas Proos.

A-final Q500
Prispallen Q500

F3D

Knepigt motorväder enligt vissa, andra verkade åka fort från början. Simon Nyholm flög lågt och snyggt runt pinnarna och farten verkade öka från heat till heat. Varje heat som gick så satt åskådarna kaffet i halsen då Simon var så lågt att planet nästan försvann. Tyvärr så fick planet smaka på moder jord till slut, då Simon flög allt för lågt efter ettans pylon.

384km/h hade loggern visat innan markkänning!

Simon Eriksson hade även han bra fart med sin rosa fara. Så bra fart att tillslut sa MB’n ifrån. Vevstaken gav upp.

Emil Broberg flög som vanligt och då brukar han vara ohotad, lika så denna gången. Gunnar Broberg och Kenneth Mustelin kunde ej rå på Emil.

1:a Emil Broberg
2:a Gunnar Broberg
3:a Kenneth Mustelin

Ingvar och Börje på väg ut till nästa heat

En riktigt bra tävling som sagt i Pålsboda! Funktionärerna är ”proffs” och det märks att denna klubb har många års tävlande bakom sig. I och med detta så är det en gemytlig plats att vara på. Gulaschsoppan till lunch är bara den värd att åka dit för! TACK

Vi pylonflygare har även under denna säsongen blivit bortskämda av att ha en av Sveriges bästa hobbybutiker på plats under tävlingarna. RCShoppen som Jonas driver har tagit hem många av dom förbrukningsdelar som en pylonflygare behöver. Hatten av för detta!

RCShoppen har ett stort utbud av pylongrejor

/Andreas Proos