Söderköping 2021

11 September…vad passar bättre än att ramma höga, markfasta föremål med flygplan? Åtminstone var det vad tre av dagens piloter tänkte när FK Spinns tävling i Q500 och F3R stundade i det fantastiska sensommarvädret. Innan tävlingarna var klara hade undertecknad, Simon Nyholm och Thomas Eriksson fått in var sin direktträff på en pylon. Man ska ju flyga så nära som möjligt, sägs det ju.

7 piloter kom till start i F3R och 9 i Q500. Det något låga deltagarantalet kan nog till viss del skyllas på att årets tredje tävling, den i Pålsboda, går redan helgen efter.


Treans pylon efter två träffar. Inte lika reslig längre.

Tävlingarna flöt på fint, sex omgångar flögs i vardera klass. Med tanke på hur de senaste tävlingarna slutat var oddsen låga på att Andreas Proos skulle stå överst på pallen igen, denna gång fick han dock bita i det välansade gräset till förmån för Simon Nyholm som tog hem segern i både Q500 och F3R!


Trots att det flögs två klasser räcker det med en bild på prispallen, den blev nämligen densamma i bägge klasserna. Segrade gjorde Simon Nyholm, tvåa Andreas Proos (t.v) och trea Roger Eriksson (t.h).

Stort tack till FK Spinn för utmärkt arrangemang samt till John Pohlman för det fina vädret!